ODTÜ'den Ergenekon açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ Rektörü Acar: Olayın ODTÜ ile bir ilişkisinin olmadığı ortadadır

Ankara - ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, "Ergenekon" soruşturması kapsamında ODTÜ arazisinde yapılan arama sonucu bulunan mühimmatla ilgili olarak, "Bu olayın ODTÜ ile bir ilişkisinin olmadığı son derece açık olarak ortadadır" dedi.

Prof Dr. Acar, rektör yardımcılarıyla birlikte Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün eşi Prof. Dr. Güniz Gürüz'ü evinde ziyaret etti.

Ziyaretten önce soruları yanıtlayan Prof. Dr. Acar, Güniz Gürüz'ün ODTÜ'den emekli olduğunu ve hala ders verdiğini söyledi. Acar, zor bir dönem geçiren Güniz Gürüz'ü bu gününde ziyaret ettiklerini belirtti.

Son dönemdeki gözaltıların üniversitelerin de dikkatle izlediği bir süreç olduğunu ifade eden Acar,"Sırf düşüncelerinden dolayı bazı insanların tahribata uğrayabileceği fikrinin hemen ortadan kalkması, üniversitelerin işleyişi açısından çok önemli" diye konuştu.

Prof. Dr. Acar, "Ergenekon" Soruşturması kapsamında Gölbaşı'nda yapılan aramaların ODTÜ arazisinde olduğunun ifade edilmesi üzerine, bu bölgede keşif yaptıklarını ve kazının yapıldığı yerin ODTÜ arazisi içinde ve sınırdan yaklaşık beş metre içerde olduğunu söyledi.

Bu arazinin son üç yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesinin inşaat için kullandığı bir alan olduğunu ve bu nedenle kendilerinin buraya çit çekemediğini belirten Acar, "Bu olayın ODTÜ ile bir ilişkisinin olmadığı son derece açık olarak ortadadır" dedi.

ODTÜ'yü bu olaylarla bağlantılandırma gayretleri varsa bundan son derece rahatsız olacaklarını belirten Acar, arazinin, yol genişletmesi için karayollarına devredilen bir arazi olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün göz altına alınma şeklinin kendilerini rahatsız edip etmediğinin sorulması üzerine Acar, "Hukuk sürecine karışamayız ama insan onuruna, gururuna değer verecek şekilde yapılabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber